Robin Chell Design

Sunset Hill

Built on a hillside overlooking Puget Sound and the Olympic Mountains, this new 2500-square foot home features expansive windows and a combination of warm, durable  materials, including concrete flooring and  natural cedar siding. The interior scheme focused on a modern, neutral palette while expressing the architecture and maximizing light throughout the home. A separate office for the client was created in the lower floor, introducing a true live-work use into this neighborhood. A central “lantern” comprised of an open stairway and three-story light well was designed as the visual and functional focal point for the home.

Robin Chell Design also coordinated and specified exterior materials, color palette and building massing with the architects.

Architect: Studio Ectypos (Lucia Pirzio-Biroli and Michele Marquardi)
Photos by Daniel Sheehan Photography